اقدام اول
پیدا کردن یک شریک خوب
حداقل تعداد سهامداران برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، ۲ نفر و در شرکتهای سهامی خاص ۳نفر است، در گام اول باید شریک مناسبی برای خودتان پیدا کنید و مسئولیت هر سرمایهگذار در شرکت با مسئولیت محدود، به اندازه میزان سرمایه او می باشد، کسی که سرمایه بیشتری در شرکت دارد حق رأی بالاتری هم داشته و به همین نسبت مسئولیت بالاتری در پرداخت دیون و بدهیهای شرکت دارد.
اقدام دوم
ورود به سامانه ثبت شرکت ها
با در دست داشتن اطلاعات فردی به یکی از موسسات حقوقی مجاز مراجعه کرده و درخواست ثبت شرکت مد نظر خود را بدهید.
اقدام سوم
انتخاب نام شرکت
حالا باید یک نام مناسب برای شرکت خود انتخاب کنید، در این مرحله باید به ترتیب اولویت ۵ نام برای شرکت خود انتخاب کنید تا از بین آنها یکی تأیید شود. انتخاب نام برای شرکت سختی های خود را دارد؛ اول اینکه این اسم نباید تکراری باشد، استفاده از اسامی مخفف شده که مربوط به ادارههای دولتی و… است تنها با کسب مجوز از آنها امکانپذیر است.
اقدام چهارم
موضوع و مدت فعالیت شرکت می باشد
در خصوص مدت و موضوع فعالیت، قبلا با شرکای خود مشورت کنید، برای مشخص کردن مدت فعالیت شرکت یکی از گزینه های “محدود” یا “نامحدود” را باید انتخاب کنید، فراموش نکنید که برخی از فعالیتها نیاز به مجوز دارد که برای ثبت شرکت آن را هم باید تهیه کنید.
اقدام پنجم
مشخص کردن محل اصلی فعالیت شرکت
در اینجا لازم است نشانی محل دفتر شرکت و همچنین شماره تماس و کدپستی را ارائه بدهید،اگر هنوز مکانی برای شرکت انتخاب نکردهاید، میتوانید فعلا نشانی منزل خود یا یکی از شرکا را در این بخش ثبت کنید.
اقدام ششم
مشخص کردن سرمایه شرکت
برای ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود حداقل سرمایه مورد نیاز ۱۰۰ هزار تومان است، با این حال مبلغ سرمایه اولیه تا حدودی نشانهای از اعتبار شرکت است، بنابراین عدهای برای آغاز بهکار شرکت سرمایه ۱۰میلیون تومانی درنظرمیگیرند.
اقدام هفتم
معرفی شرکا
حالا باید مشخصات سهامداران و اعضای اصلی شرکت را اعلام کنید، اگر تعداد این افراد بیش از ۱۵۰نفر باشد باید اطلاعات شناسنامهای و همچنین آدرس پستی و شماره تماس همه افراد را اعلام نمایید.
اقدام هشتم
مشخص کردن میزان سهام شرکا
گام بعدی مربوط به سهام و سرمایه شرکاست، میزان سهام هر یک از اعضا در شرکت باید مشخص باشد همچنین سمت اشخاص و ارتباط آنها با یکدیگر ، منظور از ارتباط اشخاص با یکدیگر، مشخص بودن وکیل و موکل و قیم قانونی و… در ارتباط با شرکا و اعضای شرکت است.
اقدام نهم
معرفی شعبه های شرکت
اگر قرار است شرکت شما شعبههایی هم داشته باشد لازم است مشخصات این شعب مشخص شود، درصورتی که هنوز تکلیفی برای این موضوع از طرف سهامداران روشن نشده باشد میتوان معرفی شعب را به زمانی دیگر موکول کرد، بعد از روشن شدن تکلیف شعب شرکت و سمت اشخاص در آن، باید به سراغ تعیین سال مالی شرکت رفته و فرم مربوط به صورتجلسه تکمیل گردد.
اقدام دهم
ارائه اساسنامه
پس از بررسی و تأیید اطلاعات، شما می بایست اساسنامه و شرکتنامه خود را ارائه نمایید و در نهایت اگر خواستید میتوانید قوانین مخصوص شرکت خودتان را به آن اضافه کنید سپس تصویری برابر اصل شده از اساسنامه خود را تهیه کنید، از اینجا به بعد کار اصلیتمام شده و فقط باید منتظر باشید تا اداره ثبت شرکتها از شما بخواهد مدارک را برای آنها ارسال کنید.
اقدام آخر
چاپ آگهی در روزنامه رسمی
بعد از تأیید تمام مدارک، شماره ثبت شرکت به شما داده میشود، با دریافت این شماره، فقط یک قدم تا آغاز فعالیت شرکتباقی میماند و آنهم آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی می باشد .
شما درآینده برای هرکاری که بخواهید انجام دهید اصل یا کپی برابراصل این آگهی را لازم دارید. در آگهیای که چاپ میکنید اطلاعاتی در مورد نام شرکت، نوع فعالیت و اطلاعاتی از این دست را مطرح میکنید.حدود ۲ هفته بعد از مراجعه شما به دفتر روزنامه رسمی، آگهی ثبت شرکت در آن درج میشود. تبریک میگوییم؛ کار ثبت شرکت شما در یک دوره حدوداً ۲۰ روزه به پایان رسیده است.
این مدارک را باید همراه داشته باشید:
- اساسنامه تکمیل شده شرکت
- کپی شناسنامه همه اعضای شرکت که برابر اصل شده باشد
- گواهی عدمسوءپیشینه
- مجوز (برای شرکتهایی که فعالیت آنها نیاز به اخذ مجوز دارد )